Lopatice za korekciju zaveslaja, kućne izrade.

Ovo sam napravio neki dan kako bih ispravio zaveslaj rukom preko uzdužne osi tijela. Moram ga još isprobati. U koliko netko ima kakvu želju za sličnom opremom, koja bi nam pomogla u treninzima, neka mi se javi. Unaprijed se zahvaljujem na suradnji!

10 thoughts on “Lopatice za korekciju zaveslaja, kućne izrade.”

 1. Super, super i super!
  Mislim da je materijal (colourless plexiglass) idealan i za trke! (joke!!!)

  Mislim da bi za drill bile super i ove (vidi linkove dolje) paddles, koje bi me zanimalo dal’ bi mogao napraviti:

  https://www.techpaddle.com/
  https://www.youtube.com/watch?v=4PAxaxIW_z0&noredirect=1
  https://www.wonderhowto.com/how-to-properly-put-techpaddles-for-swimming-283331/
  https://swim.isport.com/swimming-videos/play/swimming-faster-with-evf-training-equipment-and-techpaddles-592

 2. MONACHUS–> Mislim da bi mogao napraviti ove lopatice. Malo me muče kurevi savijanja same lopatice i drške. Trebao bih malo razmisliti. Imam već neke ideje. Najveći mi je problem nabaviri plexi. Trebao bi biti od 3 mm, za glavni dio, a od cca 5 mm ovaj dio za dršku kako bi smanjio naprezanje na spoju ta dva dijela. U svakom slučaju, sutraću napraviti skice i nacrte na u ACAD-u, pa će mo vidjeti za dalje. Traka i čičak nije problem.
  VrSa–> Visio sam neke monoperaje od nekih 3000€. Mislim da su one dobre za let, he, he. Vidi link: https://www.uberreview.com/2009/03/dolphin-monofin-will-make-michael-phelps-eat-your-wake.htm.
  Laufer–> A di ti stanuješ?

 3. MONACHUS–> Nacrti su gotovi. Još moram “pogoditi” kuteve drške u prostoru. To ću sutra u 3D modelu. Pošaljem dokumentaciju kad stignem. OK?

  Pozdrav!

 4. Lopatice za podlakticeLorenzo, ne idi na dva materijala i spajanje! Plexi možeš savijati grijanjem, malo će se zamutiti od mikro pukotina, ali to ne smeta. Kad sam ja razmišljao o izradi, došao sam do zaključka da je najednostavnija i najčvršća izrada tako da uzmeš, plexi ili još bolje plastičnu ploču deblinje cca 3mm veličine cca 250-300 x 150mm. Na jednom kraju izrežeš pravokutnu rupu dimenzije 120 x 80-100mm. Tako da su s 3 strane rubovi od oko 15mm (jedan – gornji rub je ujedno ručka). a zatim savineš grijanjem cijelu ploču cca 15 mm ispod rupe.

 5. Morao bih napraviti savijačicu od cekas žice i sve staviti u drveno kućište (trafo, žicu, strujni kabel, prekidač i tako to). Kad odredim kutove šake (ergonomija), završim 3D model, nacrt i nesting poslat ću ti nacrte, pa vidi malo.

Leave a Comment