KDP Primorje

STATUT Članak 13.
Cilj Kluba je da svojim djelovanjem u plivačkom športu pridonosi promicanju i razvitku daljinskog plivanja na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, te poticanju odgojnih funkcija i ukupnih vrijednosti športa.

KDP Primorje djeluje unutar Športskog društva Primorje ’08 – najstarijeg plivačkog društva u R. Hrvatskoj, a ujedno je jedini aktivni klub dalijnskog plivanjau PGŽ, osnovan je 2010. godine s osnovnom svrhom promicanja daljinskog plivanja u regiji Kvarnera i šire. Klub čine licencirani natjecatelji koji osvajaju vrijedne nagrade na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i entuzijasti daljinskog plivanja koji usavršavaju svoju tehniku i isprobavaju snage na kraćim utrkama. Treninzi za članove održavaju se na bazenima Kantrida, a ljeti se uz bazen trenira i u moru.
Vizija kluba je izgraditi Kvarner kao regiju koja će postati centar izvrsnosti za daljinsko plivanje u Hrvatskoj, ali i šire, gdje će se ime Kvarnera među plivačima Adria-Alpe regije prepoznavati kao sinonim za mjesto dobro organiziranih utrka, u predivnom, čistom akvatoriju. Sa 76 milijuna ljudi koji gravitiraju Kvarneru na pet sati vožnje automobilom, ova lokacija zaista tomože i biti. U tom smislu pokrenuta je i organizacija serije plivačkih natjecanja pod nazivom “Kvarner pliva”, koja je danas postala prepoznatljiv brend sukupno 10 vrijednih natjecanja.
Klub je usko povezan s lokalnom zajednicom i promovira cjeloživotno plivanje kao osnovu zdravog stila života, te podučava i odrasle tehnikama plivanja i pomaže im u njihovom razvoju kao sportaša plivača. Također, uključuje se i u druge humanitarne i društveno odgovorne aktivnosti, gdje članovi kluba volontiraju u akcijama Crvenog križa, ekološkim akcijama, te sudjeluju na humanitarnim utrkama.

Add Your Heading Text Here