11. Novi Open – Memorijal Veljka Rogošića 10.400m

Raspis i propozicije

Organizator:
KDP Primorje, PK Novi i DVD San Marino Novi Vinodolski

Mjesto, datum i vrijeme održavanja natjecanja:
Novi Vinodolski – Vrbnik, 12.7.2015. start utrke u 9:30 iz Vrbnika

Opis i karakteristike staze na kojoj se održava natjecanje:
Natjecanje se održava linijskim plivanjem iz Vrbnika (otok Krk) u Novi Vinodolski (kopno). Start  utrke su u moru ispred lukobrana luke Vrbnik, a cilj u luci Novog Vinodolskog.
Svakog natjecatelja koji u prijavi navede očekivano vrijeme plivanja do 60′ većeg od najbolje prijavljenog imat će osobnu pratnju brodice, za koju je dužan osigurati osobnog pratioca. Voditelj brodice će imati i obvezu suca da, osim što prati plivača, radio vezom dojavljuje glavnom sucu nepravilnosti u smislu držanja za brodicu ili nesportskog ponašanja prema drugim sudionicima utrke i/ili potrebne medicinske pomoći.
Natjecatelji koji prijave očekivano vrijeme dulje od navedenog, u slučaju dovoljnog broja brodica će također imati osobnu pratnju, a u slučaju nedovoljnog broja brodica će biti podjeljeni u grupe u ovisnosti o prijavljenom vremenu ili će morati osbno osigurati brodicu s pratiocem. Prihvaćaju se prijave samo s očekivanim vremenom do najviše 4:00:00,0 Grupe s boljim prijavljenim vremenom će imati manje članova ili će pojedinci imati samostalnu pratnju. U slučaju da plivači plivaju (preplivavaju) u grupi, dužni su se držati grupe na udaljenosti do najviše 20-tak metara, do koje mogu biti nadzirani s brodice. U slučaju da pojedini plivač zaostaje ili požuruje za više od procijenjenih 20-tak metara, a postoji ili ne postoji mogućnost da se priključi bržoj ili sporijoj grupi, bit će od strane voditelja brodice upozoren i predat na praćenje i nadzor drugoj grupi ili će morati napustiti utrku ukrcavanjem u brodicu koja ga je pratila. 

Program i satnica natjecanja:
7:00 –  Prijava natjecatelja u Luci Novi Vinodolski
8:00 –  Prijevoz natjecanja brodom iz Novog u Vrbnik
9:30 – START UTRKE:
12:00 – Početak objeda za sudionike: Restoran Lavanda
13:30 – Proglašenje pobjednika

Pravo sudjelovanja na natjecanju:
Utrka je otvorena za sve natjecatelje iz i izvan R. Hrvatske, licencirane i nelicencirane takmičare koji prijave očekivano vrijeme do 04:00:00,0.
Svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost; potvrđujući on line Internet pravilno ispunjenom prijavom. Odgovornost nije prenosiva na organizatora natjecanja. Za natjecatelje mlađe od 18 godina uz prijavnicu potpisuje se Izjava roditelja/ staratelja kojom se dopušta sudjelovanje maloljetnog natjecatelja na utrci.
Maloljetnim osobama bez potpisa roditelja/ staratelja neće biti dopušteno sudjelovanje na natjecanju.

Prijava nastupa
Sudjelovanje na natjecanju prijavljuje se PRIJAVOM u za to određenom terminu.
Prijaviti se može online formularom na web stranicama kluba: www.kdp-primorje.hr do subote 11.7.2015. u 12:00 nakon čega se sastavlja startna lista. Prjavljeni pliavači u slučaju odustajanja, potrebno je da također online ispune odjavu do 11.7.2015. u 12:00, a nakon tog roka mogu obavijestiti oraganizatora na mob. 098 500343.

Iznos pristojbe i način uplate:
Pristojba za utrku za plivačice i plivače koji prijave vrijeme do 2:30:00,0 iznosi 80 kn za uplate prispjele do 9.7.2015. na IBAN: HR7924840081105746935 kdp Primorje, odnosno 100 kn za uplate 10., 11, ili 12.7. 2015. Plivačice i plivači koji prijave vrijeme između 2:30:01,00 i 3:00:00,00 plaćaju kotizaciju 120kn, odnosno 150 kn nakon 9.7.2015., a svi iznad 3:00:01,0 plaćaju kotizaciju 150 kn, odnosno 200 kn nakon 9.7.2015. Plivači i plivačice s isplivanim vremenom većim od prijavljenog, a koje ulazi u sljedeću kotizacijsku grupu, bit će dužni doplatiti puni iznos startnine za vremensku grupu u kojoj su doplivali, bez popusta za ranije uplate doznakom.

Opis priznanja i nagrada:
– MUŠKARCI  i ŽENE apsolutno i na bazi hendikep sustava uz koeficijente pomoću kojih se izračunava korigirano vrijeme. Apsolutni pobjednici se ne boduju u hendikep sustavu.
Apsolutne pobjednike utrke  10k nagrađuje: www.musto.hr

Ostalo
– Organizator na natjecanju osigurava liječnika i licencirane spasioce uz AVD uređaj za reanimaciju.
– Natjecatelji za vrijeme nastupa imaju pratnju brodica, u nekima će biti spasioci, a u jednoj liječnik s AWD uređajem za reanimaciju.
– Prilikom nastupa zabranjeno je:
– svaki fizički sukob na natjecanju (udaranje, potezanje natjecatelja i sl.)
– stajanje, odmaranje ili bilo kakav kontakt sa obalom dodir sa brodicama iz pratnje (s namjerom odmora i sl.).
– Organizator ima pravo izmjena i dopuna propozicija za natjecanje do samog starta utrka
– vrhovni sudac: Iris Španjol
– rukovoditelj natjecanja: Mirko Rutar

Napomena:
– Za sve je natjecatelje osigurano noćenje  za 11.-.12.7. u privatnim apartmanima po cijeni do 20 EUR/noć, u ovisnosti o kvaliteti apartmana. e-mail: info@novi-turist.hr
tel:
051/792-210  mob: 098-1347746
– U slučaju nepredviđenih okolnosti organizator zadržava pravo izmjene propozicija, odnosno u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta premještaj utrke na kružnu stazu od 2500m na kojoj bi se plivalo 4 kruga, ili a u slučaju više sile odnosno potpune nemogućnosti sigurnog plivanja, pravo na otkazivanje natjecanja bez obveze povrata uplaćene pristojbe.